מהי DRP התאוששות מאסון?
DRP התאוששות מאסון, הנקראת באנגלית Disaster Recovery Plan, היא תכנית שיש לארגון המבנה את דרך ההתאוששות שלו מאסון הפוגם בתשתיות מבחינה טכנולוגית. DRP התאוששות מאסון כוללת צעדים, שלבים, מדיניות ונהלים המשמשים את הארגון לצורך התאוששות מאסון המשבית לזמן מסויים את התשתיות הטכנולוגיות של הארגון. המטרה של DRP התאוששות מאסון היא כמובן לשמור על רצף טכנולוגי כמה שיותר אופטימלי לארגון לאחר התרחשות אסון.
באילו מקרים נצטרך להשתמש ב-DRP התאוששות מאסון?
המקרים בהם נאלץ להוציא לפועל את DRP התאוששות מאסון הם אסונות פתאומיים חיצוניים ופיזיים או אף אסונות טכנולוגים. בין האסונות הקלאסיים ניתן לציין אסונות כגון שריפות, רעידות אדמה, התמוטטות מבנה או פגיעה במבנה כתוצאה ממלחמה. אסונות טכנולוגיים מתייחסים בעיקר למקרים בהם התשתית הטכנולוגית נפגעת בצורה משמעותית כתוצאה מפעולה מכוונת או לא מכוונת. מדובר במקרים בהם נמחקים או נעלמים חלקים גדולים מהזיכרון או מהתוכנה של רשתות המחשוב של הארגון. פעולות מכוונות עשויות להיות פגיעת סייבר מכוונת. יש לציין כי אסונות פיזיים עלולים לגרור גם הם פגיעה טכנולוגית.
מדוע אנחנו צריכים DRP התאוששות מאסון?
בעידן הטכנולוגי כיום, כמעט ולא קיימים ארגונים אשר לא מתבססים בצורה רחבה על תשתיות מחשוב. כיום כל הזיכרון, תהליכי העבודה והתכנות השונות הגורמות לארגון לפעול בצורה אופטימלית נשענות על תשתיות המחשוב. פגיעה בתשתיות המחשוב עלולה לגרום לפגיעה משמעותית ואף אנושה לפעילות של הארגון הנפגע. במידה ותהיה לארגון תכנית סדורה כיצד להתמודד עם פגיעה שכזו, הארגון יוכל לשוב לפעילות תקינה בצורה מהירה ויעילה יותר. כך נצמצם למינימום את שבירת השגרה. דוגמא לתכנית התאוששות מאסון היא מעבר לעבודה ממרכז מחשבים אחר במקרה של אסון. לטובת ניהול תכנות התאוששות מאסון יעילה על הארגון לנקוט בצעדים תדירים בשגרה, כגון גיבוי המידע הכולל של הארגון ותפעול מרכזי מחשבים חלופיים.