תקיפת שוטרים היא עברה חמורה
החוק הפלילי במדינת ישראל כולל בתוכו אין ספור קטגוריות של עבירות פליליות כאלה ואחרות. אחת מן הקטגוריות הללו היא כמובן תקיפה של אדם – אדם אחר. יתרה מכך, החוק מגדיל עשות וקובע הפרדה בין תקיפת אדם לבין עברה של תקיפת שוטרים בשעה שהם נמצאים בתפקיד. אם כן, תקיפת שוטרים נחשבת לעבירה חמורה והחוק רואה כמה דרגות של תקיפת שוטרים. בכל מקרה החוק הטיל תקופת מאסר חובה לביצוע עבירת תקיפת שוטרים שבית המשפט לא יכול לעקוף אותה, אלא אם התגלו נסיבות חריגות. אם בצעתם עבירה של תקיפת שוטרים מחובתכם לקבל הגנה משפטית מכיוון שלמרות שהעברה נחשבת חמורה ניתן להקל בעונש בנסיבות מסויימות.
תקיפת שוטרים שלא בידיעה כי האדם הוא שוטר
תקיפת שוטר בבגדים אזרחיים ללא ידיעה כי האדם הוא שוטר יכולה להקל על נסיבות התקיפה ולהחשב כתקיפה רגילה בלבד. זאת בתנאי שהשוטר לא הציג תעודה מזהה של שוטר וכי התוקף לא ידע כי מדובר בשוטר. תקיפת שוטר במדים תמיד נחשבת תקיפת שוטרים ואין בית המשפט יכול להקל מתקופת המאסר המינימלית הקבועה בחוק והיא חודש ימים.
תקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות
החוק רואה גם דרגה נוספת של תקיפת שוטרים בנסיבות מחמירות. כאשר אדם התוקף שוטר כשהוא חמוש בכלי נשק מסוג כלי ירייה או אלה או מקל או אבן רואה זאת החוק בחומרה יתרה והעונש המינימאלי בגין תקיפה כזו הוא שלושה חודשים מאסר ועד חמש שנות מאסר. גם תקיפת שוטרים על ידי שלושה אנשים ויותר נחשבת בנסיבות מחמירות. גם שימוש באמצעים כמו חשמל, גז או כל אמצעי אחר העלול לגרום אי נחת לשוטר יחשב כתקיפה.
ייעוץ וייצוג משפטי
במקרה והייתם מעורבים בתקיפת שוטרים עליכם להיעזר בעורך דין פלילי שייצג אתכם בבית המשפט. למרות חומרת המעשה ניתן יהיה להוכיח כי התקיפה היתה הגנה עצמית או שהמתקיף לא ידע כי האדם המותקף הינו שוטר וכדומה. במקרים אלה חומרת העונש הרבה יותר קלה מאשר במצב שבו האדם מואשם בתקיפת שוטר על פי החוק.