אנשים רבים רוכשים פוליסות המבטחות אותם כנגד אובדן כושר עבודה
פוליסה לאובדן כושר עבודה נועדה בכדי לספק לבעל הפוליסה תשלומים חודשיים במקרים בהם הוכח אובדן כושר עבודה, אשר הגדרתו משתנה בהתאם לתנאי הפנסיה השונים כמו גם הסכום אותו משלמות חברות הביטוח השונות.
למידע נוסף על תביעת אובדן כושר עבודה לחץ כאן.
מה כדאי לדעת על תביעת אובדן כושר עבודה?
- הגדרת אובדן כושר עבודה: כאמור, כל חברה ופוליסה מגדירות אחרת את המושג "אובדן כושר עבודה", וההגדרה נעה על הסקלה שבין אובדן כושר עבודה בעיסוק הספציפי של האדם ועד אובדן כושר עבודה בשיעור של 75 אחוזים בכל תחום עיסוק, כאשר ככל שההגדרה רחבה יותר, כך קשה יותר להוכיח אובדן כושר עבודה.
- ·התיישנות: על כל תביעה חלה תקופת התיישנות, אשר לרוב נעה בין 5-15 שנים. תביעת אובדן כושר עבודה לעומת זאת מתיישנת לאחר שלוש שנים בלבד, ולכן חשוב לגשת ולתבוע את חברת הביטוח בהקדם.
- סעיף "יכולת להשתקם": סעיף זה הינו סעיף אשר הוכנס על ידי חברות הביטוח בכדי למנוע קבלת תביעת אובדן כושר עבודה. משמעות הסעיף הינה שבמידה והתובע הינו בעל היכולת להשתקם מהתאונה, בין אם ברמה של לחזור לעבודה או בין אם באמצעות החלפת מקצוע, חברת הביטוח פתורה מתשלום תמלוגים עבור אובדן כושר עבודה.
- סעיפי החרגות: בדומה לסעיף יכולת להשתקם, חברות רבות מוסיפות לפוליסה סעיפים המוציאים מן הכלל אובדן כושר עבודה מסיבות מסוימות, אשר לעיתים עלולות להיות אף מחלה נוכחית של המבוטח, וזאת בכדי למנוע עילה לתביעה במועד מאוחר יותר.
תביעת אובדן כושר עבודה עלולה לקחת זמן רב, וחברות הביטוח יוצאות למלחמת התשה
חברות ביטוח רבות מתישות את המבוטחים בהליכים משפטיים ארוכים ויקרים בכדי שלא יתבעו בסופו של דבר על אובדן כושר עבודה, אולם אלו המתמידים וממשיכים עם התהליך עד סופו יכולים לקבל את המגיע להם על פי חוק.