אין עוררין על כך, כי ההבדל בין עסקים למכירה לבין עסקים למסירה הוא כמובן בראש ובראשונה בפרמטר של המחיר שלהם. האמת היא, כי פעמים רבות, העסקים אשר מוצעים למסירה, בעצם לא דורשים שום השקעה ראשונית מטעם האדם אשר יקבל אותם, ולכל היותר מדובר על סכומים נמוכים מאד, אשר בסופו של דבר אינם מהווים את השווי האמיתי של העסק. מצד אחד, יש מי שרואים עסקים למסירה בתור הזדמנות עסקית נהדרת ללא כל צל של ספק – הם יכולים לקבל בעלות מלאה על העסק בו מדובר, מבלי שהם נדרשים להשקיע שקל אחד לפיתוח שלו. מן הצד השני, יש אנשים אשר ישר נדלקת להם נורה אדומה בנוגע לעסקים הללו. אף אדם לא ירצה הרי סתם כך למסור את העסק שלו בחינם, ויש לו כנראה סיבה טובה לעשות זאת. אז איך אפשר לוודא שאתם תקבלו את העסקים הללו ותדעו מהם התנאים המלאים?
הוצאות מעבר לרכישה הראשונית
פעמים רבות, כאשר מוצעים עסקים למסירה חשוב להבין שהבעלים הקודמים, כנראה נקלע לחובות בעקבות העסק, ומבחינתו הדבר החשוב הוא לצאת מהעסק כמה שיותר מהר, אפילו אם הוא לא יקבל אגורה אחת עבור המכירה – העיקר שההפסדים יפסיקו. ברור שלאחזקה של עסק יש הוצאות רבות – דמי שכירות, תשלום לעובדים, תשלום עבור ציוד מקצועי, וכיו"ב. הדבר יכול להגיע למיליוני שקלים בכל חודש. לכן, מי שמציע לכם עסקים למסירה, אמנם לא ידרוש מכם שקל, אבל ברגע שתרכשו את העסק -הרי שאתם תצטרכו לפי החוק לעמוד בכל ההתחייבויות והחובות של הבעלים קודמים.
לברר הכל מראש
רוב האנשים שמציעים עסקים למסירה, לא מסתירים כמובן את ההתחייבויות שיש להם, וזה בעצם העסקה – אתם מקבלים את העסק בחינם, ומעתה עליכם לשאת בחובות. כמובן שאם יש לכם תעוזה ניהולית, אתם תוכלו להתגבר על החובות הללו, ותוך זמן מסוים לשנות את הגלגל, ולגרום לעסק להפוך רווחים. אין ספק שהדבר מהווה ההזדמנות ייחודית, שיש לשקול היטב, אך היא בעלת פוטנציאל מוצלח במקרים רבים.