מתי פונים אל עורך דין?
כולנו מכירים את סדרות פשע, אשר בהן האדם שנמצא בחקירה פלילית שואל את החוקר האם הוא צריך לפנות אל עורך הדין שלו. יחד עם זאת, במציאות המצב הוא קצת שונה. עורך דין מייצג אתכם גם בשורה של תביעות אזרחיות שונות – בין אם כתובעים ובין אם כנתבעים לצורך העניין. עולה כמובן השאלה, מתי יש לפנות אל עורך דין, והאם הוא בכלל מייצג אתכם רק בבית המשפט, או שיש הליכים נוספים כאלה ואחרים אשר דורשים התערבות מצדו על מנת לשמור על האינטרס שלכם בכל מקרה שהוא?
פעילות אשר מחייבת ייעוץ משפטי
לא תמיד עורך דין ייצג אתכם בבית המשפט. לפעמים, פשוט נדרשת התערבות שלו בהליכים שונים – כמו למשל באישור של חוזה נדל"ן, בתיווך בעסקות בהיקף כלכלי גדול, וכיוצא בזה מקרים מגוונים בהם יש צורך ביכולות והידע של עורך דין בתחום משפטי מסוים כל שהוא. עורך הדין מייעץ לכם, וגם עומד על הטענות של הצד השני אשר עומד מולכם. הוא זה שמבטיח לכם שההליך כולו יהיה תקין מבחינה משפטית, חוקית ופורמלית, ובכך הוא יהיה לכם לעזר רב.
ומה עם הגשת תביעה?
כמובן שכל עורך דין יוכל לסייע לכם כאשר אתם תרצו לקבל ייצוג בבית המשפט. במידה ואתם שוקלים לתבוע אדם או גוף מסוים, מומלץ קודם כל לפנות לעורך דין שמתמחה בתחום הרלוונטי. עורך דין מקצועי לא יבטיח לכם ישר הרים וגבעות – אלא יסביר לכם מראש מהם הסיכויים לניצחון בתיק, ולעתים הוא יסביר לכם כי עדיף ללכת למוצא של פשרה, לפני או בזמן המשפט.
ומה עושים כאשר נתבעים?
במידה וגורם מסוים תובע אתכם, אתם כמובן צריכים לפנות במהירות האפשרית אל עורך דין שמתמקצע בתחום. עורך הדין יוכל לעבור מראש על הבקשה להגשת תביעה, וגם לנסח עבורכם כתב הגנה מוצלח מאד. זכרו כי עורך הדין שמגן עליכם יכול לסייע לכם הן בקבלת זיכוי (דבר שנפוץ יותר בדין האזרחי מאשר בדין הפלילי), או ליצירת פשרה מול הצד התובע.