כל מי שעולה כנהג על הכביש חייב להבין כי יש לו אחריות גדולה מאד גם כלפי עצמו וגם כלפי הסביבה שלו. בשנים האחרונות אפשר לראות כי נעשות יותר בדיקות לנהגים, בדיקות בתחומים שונים כאשר אחת הבדיקות היא בדיקת נהיגה בשכרות. נהיגה תחת השפעת אלכוהול היא עבירה חמורה מאד שעלולה לפגוע בנהג ובסביבה ואף לעלות בחיי אדם ולכן, היום רשאי שוטר תנועה לבצע בדיקת נהיגה בשכרות גם אם אין לו סיבה ברורה מדוע הוא עושה זאת (בעבר השוטר חייב היה להסביר מדוע ביצע את הבדיקה והיום הוא יכול פשוט לבצע אותה). לכן, חשוב שכל אחד ידע מהן ההשלכות של סירוב לבדיקת ינשוף.
מה אומר החוק על סירוב לבדיקת ינשוף
ישנן כמה בדיקות שאותן אפשר לבצע כדי לבחון אם הנהג ביצע עבירת שכרות או לא:
- בדיקת מאפיינים – בדיקה זו יכולה להיות קבילה בבית המשפט ולגרום לאדם לאבד את רישיון הנהיגה אבל היא בדיקה שאינה אמפירית ומבוססת רק על השיפוט של השוטר שעושה אותה.
- בדיקת ינשוף – בדיקת ינשוף היא בדיקה אמפירית שיכולה לתת תוצאה אמתית על מידת האלכוהול שיש לנבדק בגופו. מי שחושב על סירוב לבדיקת ינשוף צריך לדעת כי אי ביצוע הבדיקה זהה להודעה בדבר נהיגה בשכרות.
- בדיקת דם – ישנם מקרים בהם הנהג יבקש לעבור בדיקת דם. בדיקה זו אמינה מאד ויש לה יתרונות שונים בעיקר לאור העובדה שלוקח זמן רב להגיע אליה ואז רמת האלכוהול בדם פוחתת.
התייעצות עם גורם מקצועי
ההשלכות של נהיגה תחת השפעת אלכוהול יכולת להיות משמעותיות מאד. סירוב לבדיקת ינשוף יכול להעיד על הודאה בדבר עבירה אך לא בהכרח ולכן מומלץ מאד להתייעץ עם עורך דין שמומחה בתחום.