אין כל צל של ספק כי כיום פירוק חברה מרצון של חברה לא פעילה הוא אקט מתבקש על מנת למנוע צבירת חובות אצל רשם החברות שלא לצורך, ועל מנת לפתור את המצוקה עליה נקלעה החברה בצורה הטובה ביותר שניתן במצב שכזה. יש לציין את העבודה כי אין צורך להמתין להודעות מרשם החברות אודות חובות וקנסות כדי לעשות זאת בפועל, ואם החברה אינה פעילה עוד, ואין הצדקה לקיומה בעצם, הרי שיש לפרקה בדרך של פירוק חברה מרצון כנדרש על פי החוק בנושא זה במדינת ישראל. בתום ההליך מקבלים אישור בכתב מרשם החברות כי החברה אינה נדרשת עוד לתשלום האגרות או חובות בגין חובות ישנים אשר צברה.
על מנת להתחיל בהליך מן הסוג הזה, יש צורך לכנס אסיפה כללית של בעלי המניות ולהצביע על פירוק החברה. לשם כך נדרש רוב של 75% לפחות בעת ההצבעה. לאחר מכן ניתן להתחיל בהליך עצמו.
המסמכים הדרושים להליך
יש להגיש את כל המסמכים שברשות החברה לרבות: תעודת התאגדות, תקנון החברה, מסמכים מרשויות המס וכיוצא באלה. בנוסף יש צורך בצילום ת.ז. של כל בעלי המניות והדירקטורים, אישור רשויות המס בדבר סגירת תיקי מע"מ ומס הכנסה ומסירת כתובת עדכנית למשלוח דואר.
זמן ההליך
באופן עקרוני הליך פירוק חברה מרצון אורך בין שישה חודשים לשנה וזאת מיום קבלת אישור רשם החברות שהחברה רשאית להתחיל בפירוק. התהליך מתקדם על פי מורכבות הפירוק ובקצב קליטת הנתונים על ידי רשם החברות.
העלויות הכרוכות בכך
עלות פרסום מודעה בילקוט הפרסומים על פי הנדרש בחוק עומדת על 248 ₪ לשתי מודעות. עלות הפקת תדפיס מרישומי רשם החברות משלוחי דואר וכיוצא באלה מוערכים בעוד 200 ₪, והעלות הנוספת היא שכר הטירחה של עורך הדין שיטפל עבורכם בכל ההליך, וזה משתנה מאחד לשני.
למרות שאין חובה להיעזר בעורך דין לשם פירוק חברה מרצון, הרי שמאד מומלץ לעשות זאת מכיוון שהדבר כרוך בהליכים בירוקרטיים רבים ובניסוח מכתבים בדרך נכונה ובהרבה כאב ראש מנהלתי.